Desenes de persones es reuneixen per organitzar-se davant la reobertura del CIE

assembleaBarcelona, 24 de maig de 2016. Desenes de persones de diferents entitats i societat civil ens vam reunir ahir en la Plaça Sant Felip Neri en una Assemblea Oberta per articular una resposta davant la imminent reobertura del CIE.  Es va fer una crida popular perquè el dia que es reobri el CIE de Barcelona s’acudeixi a Plaça Urquinaona a les 19 hores. Allà començarà una manifestació en què es denunciarà la reobertura del CIE i s’exigirà el seu tancament definitiu, d’acord a la voluntat de la ciutadania i al compromís expressat per l’Ajuntament i el Parlament de Catalunya per una ciutat lliure de CIE. Fonts properes a les entitats han advertit la reobertura del CIE de Zona Franca de Barcelona, tancat per obres des de novembre, per a finals d’aquest mes.

Ahir vam debatre sobre les possibles accions per dur a terme en la manifestació i vam recordar que el CIE actua com una estructura vulneradora de Drets Humans on tanquen les persones migrades per criminalitzar-les. “Cap obra ni reforma podrà amagar què és aquest centre, el dolor que ha causat, tots els projectes de vida que ha trencat, la violació sistemàtica de drets humans que s’ha produït darrere dels seus murs. Ni ens faran oblidar Mohammed, Idrissa i Alik, que hi van perdre la vida”.
En finalitzar l’Assemblea, va tenir lloc una acció performativa en què els assistents ens  vam embenar els ulls per simbolitzar la ceguesa davant aquests centres i ens els vam destapar per manifestar la importància de no tancar els ulls davant de la greu vulneració de drets que suposen.

Dades de la  convocatòria:
Dia de reobertura del CIE: 19 hores, Plaça Urquinaona.

Per estar informat, seguiu #AlertaCIE